Winkelwagen

Artisan

Foto interieur - spiegel Artisan

Haal de natuur in huis met de meubels van Artisan. Hout - het prachtige natuurproduct waarmee we onlosmakelijk verbonden zijn in ons leven - vormt namelijk dé basis van alle producten van Artisan. De 'meesters' van Artisan staan voor ambachtelijk handwerk met liefde voor hout en geven uw interieur een warme en een natuurlijke sfeer.

Filosofie

Ambachtelijk handwerk met liefde voor hout

Artisan staat voor liefde voor hout én de natuur. Hoe kan dat dan als hout de basis is van al hun producten? Daar is over nagedacht. Alle producten van Artisan worden geproduceerd vanuit massief hout afkomstig uit hernieuwbare bronnen. En tijdens het productieproces maken ze gebruik van milieuvriendelijke materialen, zoals lijm op vinylbasis en natuurlijke oliën en was.

En omdat ze gebruik maken van deze natuurlijke producten wordt de houtstructuur extra benadrukt en kan het hout op een natuurlijk wijze ‘ademen’. Doel: het eindproduct is net zo natuurlijk als waar het hout vandaan komt. Met Artisan haalt u de natuur letterlijk in huis!

Ontwerpers van Artisan
Ontwerpers

De meesters van Artisan

De ‘meesters van Artisan’ houden van hout en hebben de belangrijkste productietools altijd bij de hand: de handen van échte ambachtslieden. Artisan is gespecialiseerd en ondersheidt zich in handmatige productie van meubelen van hoge kwaliteit.

De ervaring reikt terug naar de traditionele Bosnische houtbewerkingsshop Ćostović. In eerste instantie produceerde Artisan producten met Nederlandse en Britse ontwerpers. Sinds 2017 ontwerpt Artisan eigen collecties met ontwerpers uit de regio. Op deze manier geeft het merk Bosnische ontwerpers die nog aan het begin van hun carrière staan mooie kansen. Zoals bijvoorbeeld die van Ado Avdagić.

 

Producten
Andere merken

Natuurlijk drogingsproces

Artisan werkt met allerlei soorten hout, zoals noten-, kersen-, iepen-, eiken- en esdoornhout. De voorbereiding is het halve werk en vormt een stevige basis van de uiteindelijke kwaliteit. Als eerste moet het hout gedroogd worden. Om het hout voor te bereiden op het drogingsproces wordt het hout behandeld met oververhitte stoom. Dit zorgt ervoor dat de perfecte kleur en de accenten van de structuur in tact blijven.

Daarna wordt het hout natuurlijk gedroogd, zodat de omstandigheden identiek zijn aan het klimaat in uw huis. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van geventileerde opslagruimten die worden aangestuurd met software speciaal voor het drogen van hout. Dit proces duurt totdat het juiste vochtniveau van het hout is bereikt.

Langere levensduur

Zodra het hout klaar is voor bewerking wordt het hout machinaal bewerkt om vervolgens op ambachtelijke wijze naar het eindproduct te groeien. Voor de afwerking wordt alleen gewerkt met natuurlijk olie, was en lak. Deze wijze van afwerking op gedroogd hout zorgt voor een langere levensduur en het behoudt van zijn natuurlijke kleur en textuur.

Artisan meubels te koop bij Usi Maison

Usi Maison is officiële dealer van Artisan en biedt een deel van de collectie, voornamelijk spiegels, en bedient u graag vanuit de webshop. Usi Maison is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk en leeft de Keurmerk-code na. Heeft u behoefte aan advies om het ‘juiste gevoel’ te krijgen? We geven u graag persoonlijk advies.