Winkelwagen

Ontwerpers van DeKnudt Mirrors

Spiegels zijn al sinds 1946 de passie van Deknudt Mirrors. Ze ontstaan uit een mix van expertise, sterke ideeën en hoogwaardige materialen.  Deknudt Mirrors heeft die knowhow: een schitterende reflectie bekom je immers alleen door een ultradun laagje zilver feilloos op een loepzuivere glasplaat aan te brengen. Puur Belgisch vakmanschap.

Foto Esther Everaert - Ontwerpers DeKnudt Mirrors
Esthetisch

Esther Everaert

Esther is hoofd van Deknudts ontwerpstudio en heeft een duidelijke visie op esthetiek en een liefde voor materialen. Haar ontwerpen zijn vaak essentieel zonder de details te verwaarlozen. Ze wil producten ontwerpen met een ziel die een emotie oproept. Haar ontwerpen voor Deknudt Mirrors: Gustav en Stan
Ontdek DeKnudt Mirrors
Foto Louise Mertens - Ontwerpers DeKnudt Mirrors
Puur & minimalistisch

Louise Mertens

Louise heeft haar art studio in Antwerpen. Haar werk is puur, geïnspireerd door het minimalisme en ze werkt met verschillende texturen. Samen met Deknudt Mirrors heeft ze een spiegel tot een echt kunstwerk omgetoverd. Voor Deknudt ontwierp ze de CONNECT collectie: Connect I, Connect II en Connect III.
louisemertens.com
Foto Axelle Vertommen - Ontwerpers DeKnudt Mirrors
Interieurarchitect

Axelle Vertommen

Ontwerper Axelle zit maar kort in het vak, maar heeft al aardig wat op haar palmares staan. Ze heeft in Antwerpen interieurarchitectuur gestudeerd en daarna meubelontwerp in Mechelen. Axelle laat zich inspireren door alledaagse objecten en bijzondere architectuur uit het modernisme en het postmodernisme. Voor Deknudt ontwierp zij Passo.
axellevertommen.be
Studio Segers
No-nonsense

Studio Segers

Studio Segers is een Belgische creatieve studio voor architectuur, productdesign en grafische vormgeving. Alles met een no-nonsense aanpak in het ontwerpen van betekenisvolle concepten met innovatieve technieken en duurzame materialen. Voor DeKnudt Mirrors ontwierpen zij de prachtige spiegel Luna Black en Luna Light.
Ontdek DeKnudt Mirrors
Foto Yvan Brutsaert & Laurent Van Ausloos - Ontwerpstudio Mira
Hedendaagse kunstenaars

Ontwerpstudio Mira

Ontwerpstudio Mira wordt gevormd door een Belgisch duo van hedendaagse kunstenaars: schilder Yvan Brutsaert en fotograaf Laurent Van Ausloos. Sinds 2015 maken ze gemeenschappelijk werk, waarbij de twee kunstvormen op een subtiele manier mengen.
Ontdek DeKnudt Mirrors
Foto Marc van der Voorn - Ontwerpers DeKnudt Mirrors
Productontwerp

Marc Th. van der Voorn

Marc is een Nederlandse ontwerper gevestigd in Utrecht en is actief in de wereld van productontwerp. Zijn benadering is praktisch en gericht op samenwerking. Voor Deknudt ontwierp bij de spiegels Slide Standing, Slide Double en Slide Circle. Voor Ignore ontwierp hij de Look Round en Square de Wrap en Dine
marcvandervoorn.nl
Foto Alain Gilles - Ontwerpers DeKnudt Mirrors
Dromen waarmaken

Alain Gilles

In 2007 opende hij zijn studio om zijn dromen waar te maken. Verschillende van zijn producten zijn bekroond met internationale prijzen, zoals het Henry Van De Velde Label, de Design for Asia Golden Award, de “Red Dot Best of the Best” voor de Welded tafel en de Good Design Award voor de Big Table. Voor Deknudt ontwierp hij: Faux Wood black en Faux Metal brick.
alaingilles.com
Foto Julia Dozsa - Ontwerpers DeKnudt Mirrors
Taille

Julia Dozsa

Julia Dozsa volgde de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Samen met Jan van Dalfsen heeft zij haar eigen studio voor meubel-, product- en interieurprojecten en architectuur. Voor Deknudt ontwierp ze de Taille.
dozsa-en-van-dalfsen.nl

Uw spiegel is een vaste waarde in uw woning. Bewust en onbewust ziet u hem elke dag. Kies dan ook voor een mooie spiegel. Hij maakt deel uit van uw interieur en draagt bij tot de sfeer waarin u zich thuis voelt. Hij helpt u meer ruimte te creëren, reflecteert uw favoriete hoekje in uw interieur en weerkaatst het licht op een unieke manier. Hij zorgt ervoor dat u er goed uitziet voor u de deur uitgaat.

Foto Clemence van den Haute - Ontwerpers DeKnudt Mirrors
Multidisciplinair

Clémence van den Haute

Clémence is actief binnen een multidisciplinaire ontwerpstudio te Brussel. Haar inspiratie voor haar ontwerpen haalt ze uit het dagelijkse leven en probeert ze met gebruik van simpele en hedendaagse vormen te vertalen naar elegante objecten. Haar spiegel voor Deknudt is hier een duidelijk voorbeeld van. De Loop is ontstaan uit alledaagse vormen en noden, uit vloeiende lijnen, uit één beweging, twee loops die elkaar kruisen.
Ontdek DeKnudt Mirrors
Foto Inge Rylant - Ontwerpers DeKnudt Mirrors
Illustrator

Inge Rylant

Inge is een freelance illustrator, ontwerper en printontwikkelaar. Over haarzelf zegt ze, ik zou mijn werk beschrijven als gedistilleerde illustraties en vormen, ontdaan van alle onnodige details. Ik reduceer objecten tot hun fundamentele elementen: kleur en compositie. De dagelijkse realiteit abstract maken. Voor Deknudt ontwierp ze Mika Blue en Mika Green
Ontdek DeKnudt Mirrors
Geniaal duo

Luca Beel en Adriaan Tas

Luca Beel is architectuurfotograaf en designer, Adriaan Tas is graficus en designer. Luca gooide in 2013 hoge ogen met de ‘Luca Bowl’, een schaal uit gekleurd beton. Adriaan is de man achter het grafisch werk van jonge ­ontwerpers Ben Storms en BRUT Collective. Samen wonnen ze in 2017 de Knack Weekend Award met ‘Roman’, een modulair bankje dat opgestapeld tot een rek transformeert. Voor Deknudt ontwierpen zij de spiegel Spilia
Ontdek DeKnudt Mirrors
Award winning

Alain Monnens

Alain Monnens is de oprichter van the award winning studio voor product design, branding en fotografie in België. Alain zijn award winning studio die gespecialiseerd is in verlichting, meubels en objecten met een minimalistische stijl en maximale functionaliteit. Voor Deknudt ontwierp hij Fade.
alainmonnens.com
Geen geheimen

Ann Grymonpon

Ann was één van de 2 interne ontwerpsters van Deknudt Mirrors. Spiegels hebben geen geheimen meer voor haar, want ze werkte al sinds 1990 bij Deknudt Mirrors. Inmiddels met pensioen. Haar visie: intuïtief, niet te serieus, buitengewoon, organisch en eenvoudig zijn een paar kenmerken die in haar ontwerpen opvallen. Voor onze collectie ontwierp Ann de spiegels Icarus, Oxide en Scala.
Meer over DeKnudt Mirrors
Nieuwsgierig

Annemie Vanzieleghem

Annemie was één van de 2 interne ontwerpsters en hoofd van de ontwerp- en R&D-afdeling van Deknudt Mirrors. Haar visie: Wees open en ontvankelijk voor nieuwe dingen. Nieuwsgierigheid is naar mijn mening een belangrijke stimulans. Annemie is vanaf 2020 met pensioen. Voor de design collectie Reflect+, ontwierp Annemie de spiegels Nude, Divina en Tutti.
Meer over DeKnudt Mirrors

Deknudt Mirrors heeft een eigen designteam in huis maar nodigt ook graag externe ontwerpers uit. Het zijn een voor een vormgevers die perfect weten in te spelen op de nieuwste trends en die trends zelfs durven overstijgen. Deknudt Mirrors is welerdwijd toonaangevend met uiteenlopende collecties die getuigen van meesterschap, creativiteit en traditie. Je vindt er ongetwijfeld een spiegel die je persoonlijkheid reflecteert en perfect in je interieur past. Een spiegel van Deknudt Mirrors koop je voor het leven. Ze overleven generaties en verliezen hun waarde nooit. Sterker nog, ze koesteren herinneringen.

Passie

Arik Levy

Arik Levy werd geboren in Tel Aviv in 1963. Hij is fotograaf en ontwerper en gepassioneerd door kunst, techniek en surfen. In 1991 behaalt hij cum laude het certificaat van industrieel ontwerp aan de Art Center College of Design in Zwitserland. Voor Deknudt ontwierp hij de spiegel Parisian floor
ariklevy.fr
Eenvoudig en bescheiden

Jean-François D’Or

Jean-François ontwerpt eenvoudige en bescheiden objecten zonder overdaad: gebruiksvriendelijke designs met een geraffineerde en poëtische onderstroom. Zijn Loudordesign studio voor industrieel ontwerp is een internationaal succes. In 2013 werd hij tot “Belgische Designer van het Jaar” gekozen. Voor Deknudt ontwierp hij de spiegels Edvard, Elisabeth Base en Elisabeth Wall.
loudordesign.be
Kunst

Karim Rashid

Karims werk wordt gepresenteerd in 20 permanente collecties en hij exposeert kunst in galerijen wereldwijd. Hij heeft eredoctoraten van het Ontario College of Art & Design, Toronto en het Corcoran College of Art & Design. Zijn hoogtepunt bereikte Karim in 2011 met zijn tot op heden grootste overzichtstentoonstelling op de Triennale, in Milaan, Italië. Voor Deknudt ontwierp hij de spiegels Spektrum, Spline, Scoop en Scoopy.
karimrashid.com
Ontwerpstudio

Made

Made is een productinnovatie en ontwerpstudio die haar klanten sinds 2008 helpt groeien door de gebruiker centraal te plaatsen en door zich te concentreren op het verbeteren van de levenskwaliteit. Ze hebben sterke relaties opgebouwd met hun klanten, waaronder: Barco, Televic, Ecover, enz. Voor Deknudt ontwierpen zij de spiegel Chassis XL.
haveitmade.be
Industrieel

Aurélie Van Iseghem

Aurélie is een Belgische ontwerpster van industriële producten. Ze liep stage bij Deknudt Mirrors in 2015. Ze maakte een goede indruk en we hebben 4 spiegels van haar in de collectie. Voor Deknudt ontwierp ze de spiegels Starled, Twenty, Aurelie en Duo.
Portfolio
Kleinschalig ontwerp

Roberto Paoli

Roberto is een architect en ontwerper gespecialiseerd in het kleinschalige ontwerp. In 2009, 2010, 2011 en 2012 wint hij de Chicago Good Design Award. In 2013 werd ook de vloerlamp Tru door Nemo Cassina geselecteerd in de ADI Design index om de award Compasso d’Oro te winnen. Voor Deknudt ontwierp hij de spiegels Cord L, Cord Grey, Cord Black en Cord Pink.
robertopaoli.com
Productontwikkeling

Tibert Dhont

In 2017/2018 liep Tibert stage bij Deknudt Mirrors en in die tijd heeft hij een aantal boeiende spiegels getekend. Twee van zijn ontwerpen heeft Deknudt in productie genomen. In Kortrijk is Tibert afstuderend master-student productontwikkeling aan de hogeschool. Voor Deknudt ontwierp hij Arbo en Roto.
Meer over DeKnudt Mirrors
Merken