De Interieur Specialist van Nederland!

Tiffany Lampen

Tiffany lampen, deze prachtige tijdloze lampen hebben een eigen identiteit en kennen een onmiskenbaar authentiek ontwerp. Usi Maison heeft de grootste collectie Tiffany Lampen van dit moment. Tiffany lampen worden gemaakt met het typerende glas in lood, dergelijke ontwerpen vallen onder de zogenaamde ‘Art Nouveau’, een zeer invloedrijke stroming die eind 19e eeuw en begin 20ste eeuw op z’n hoogtepunt was. Met een Tiffany lamp heb je een unieke verlichting in huis. Eigenlijk zijn de Tiffany lampen stuk voor stuk kunstwerken. Lees hier alles over de Tiffany lamp, en laat je inspireren door de vele verschillende stijlen en series lampen die Usi Maison in haar topcollectie heeft.

Usi Maison dé plek voor Tiffany Lampen

Usi Maison is een erkende verkoper voor Tiffany lampen. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanbieden van de mooiste verlichting voor een scherpe prijs. Ons online warenhuis heeft tevens bijzonder veel verschillende Tiffany series in de collectie, dus wanneer u interesse heeft in de lampen van Tiffany bent u bij het juiste adres. Usi Maison:

  • Biedt Tiffany hanglampen, vloerlampen, tafellampen, wandlampen, plafondlampen, maar ook raampanelen, series, Tiffany diversen en zelfs een exclusieve ‘Art Deco’ lijn!
  • Verzendt de lampen gratis binnen Nederland
  • Biedt twee jaar garantie op de volledige Tiffany Collectie
  • Bent u niet tevreden over onze producten? Dan krijgt u uw geld terug

Wij bieden u graag de beste service. Onze Tiffany lampen zijn dan ook van de hoogste kwaliteit, en onze collectie is met zorg geselecteerd. De Tiffany lampen maken tegenwoordig hun herintrede in de interieurs, waardoor een Tiffany tafellamp of wandlamp ook uitstekend past in een modern interieur. Neem een kijkje in de Tiffany collectie van Usi Maison: dé grootste collectie Tiffany verlichting van dit moment!

Tiffany lampen, Exclusief design uit de 19e eeuw

De Tiffany lamp heeft een prachtige geschiedenis. Dit exclusieve ontwerp binnenshuis verlichting maakt deel uit van de revolutionaire en authentieke Art Nouveau beweging. De Tiffany lamp bestaat over het algemeen uit een kap van glas en lood, en een voetstuk van lood. De eerste lampen werden ontworpen door Louis Comfort Tiffany in zijn studio. Alle lampen uit die tijd (1895-1910) werden door echte vakmannen met de hand gemaakt. Hier kwam geen fabriek of massaproductie bij kijken. De originele Tiffany lampen uit de Art Nouveau tijd zijn inmiddels goud waard. Bij veilingen hebben verzamelaars er soms wel een miljoen voor over.

De typerende stijl is echter na zijn hoogtepunt nooit vergeten, en zeker nu waarderen mensen de stijlvolle, elegante lamp weer en verwelkomen ze graag een eigen Tiffany als verlichting in hun woning. Dat is uiteraard geen wonder, een Tiffany wandlamp of vloerlamp spreekt direct aan en geeft een ruimte de klasse die ze verdient. Wij stellen u graag voor aan onze uitgebreide collectie Tiffany lampen.

Ontdek de Tiffany lampen van Usi Maison

Usi Maison heeft Tiffany lampen voor diverse plaatsen en doeleinden. Dit prachtige ontwerp mag namelijk niet ontbreken aan een zichzelf onderscheidend interieur. De Tiffany collectie van Usi Maison zal de liefhebber van kunst, stijl en tijdloos design inspireren. Kijkt u mee?

De Tiffany series

Tiffany was een groot succes, en in een korte tijd zijn er in de 19e eeuw vele soorten series ontstaan, die allemaal een eigen identiteit en eigen kenmerken hebben. Zo heb je de serie ‘butterflies’ met de opvallende vlinders in het glas en lood. Ook hebben vele steden een eigen serie binnen de Tiffany verlichting gekregen, zoals Montreal, Minnesota of Reno. Van strakke tot sierlijke lijnen, en van bloempatronen tot symmetrische vormen, binnen de Tiffany series hebben ze allemaal een eigen plek en een eigen rol. Kijk snel verder en ontdek welke serie u het meest aanspreekt!

De Tiffany Tafellampen

Het originele Tiffany ontwerp was een elegante tafellamp die branden op gas. Als je denkt aan ‘Tiffany’ is een tafellamp waarschijnlijk het eerste soort verlichting dat in u opkomt. Bij Usi Maison kunt u dan ook allerlei soorten hoge kwaliteit Tiffany tafellampen terugvinden. Deze tafellampen lopen uiteen van het klassieke model, tot kleine Tiffany tafellampen en zelfs Tiffany windlichten! Geweldig om op een bijzettafel of bureau te plaatsen. Deze modellen brengen direct sfeer in de kamer, en werpen een nostalgische gloed onder een romantisch licht.

De Tiffany Hanglampen

De hanglampen van het Tiffany assortiment zijn ideaal om te plaatsen in grotere ruimtes, zoals boven de eettafel of boven een biljart. Deze grotere lampen zien er imposant uit, en werpen een klassieke en elegante allure over de leefruimte die ze mogen sieren. Dergelijke verlichting is dan ook vaak waar te nemen in grand cafés, bibliotheken of andere ruimtes die om een passend verfijnd lichtontwerp vragen. De vormen van de Tiffany hanglampen zijn tevens enorm variërend, wat het een bijzonder interessante categorie van de Usi Maison – Tiffany collectie maakt.

De Tiffany Vloerlampen

Tiffany lampen zijn ook prachtig als vloerlamp. Doordat het voetstuk nu een stuk langer wordt krijgen de lampen een sierlijke look, die stijlvol gecomplimenteerd wordt door de klassieke Tiffany kap. Deze staande lampen staan vooral mooi naast een fauteuil of een bank. Onder de vloerlampen vallen ook de zeldzame en unieke Tiffany lichtzuilen. Deze zuilen bestaan vrijwel geheel uit glas en lood, waardoor ze een groot stuk oppervlak kunnen doen oplichten.

De Tiffany wand- en plafondlampen

De Tiffany wand- en plafondlampen zijn direct te bevestigen aan de muur. Deze prachtige kappen geven de leefomgeving een warm licht, en doen denken aan Parijse gebouwen met een uitnodigende en enigszins mysterieuze sfeer. De wandlampen en plafondlampen van Tiffany hebben uiteenlopende vormen. Zo kunt u zowel ronde kappen als modellen met een kokervorm in deze categorie tegenkomen. De typische loden rand, zo kenmerkend voor het Tiffany design net als bij de tafellamp, kunt u ook terug zien in de muurlampen.

Tiffany Raampanelen

De collectie Tiffany items van Usi Maison gaat verder dan alleen lampen en verlichting. Zo hebben wij ook exclusieve raampanelen en raamhangers. Deze prachtige Art Nouveau kunstwerken kunt u achter uw raam plaatsen om een klassieke Parijse sfeer te creëren. De raamhangers worden inclusief ketting geleverd. Dergelijke panelen geven de woonruimte kleur, en verwelkomen het licht op een elegante wijze.

Tiffany diversen

Onder de diverse items vallen kleine Tiffany beeldjes die bestaan uit lood en glas. Zo kunt u verschillende dieren en figuren in Tiffany uitvoering bewonderen. Deze vertederende beeldjes tonen een waardering voor stijl en een verfijnde smaak. Ze staan prachtig op een houten bureau, of op een salontafel. Naast de beeldjes hebben wij ook verscheidene Tiffany klokken in ons assortiment. Laat uw klok tikken zoals ze dat in Parijs ook deed.

Tiffany Art Deco lampen

Bij Usi Maison zijn de meest bijzondere en exclusieve Tiffany modellen te vinden, zo ook onze collectie Tiffany Art Deco lampen. Dit zijn lampen die nét even een andere identiteit hebben dan de Art Nouveau lampen. Dit is met name te zien in de voetstukken, die vaak strak en dun zijn, of bestaan uit speelse snelle lijnen. De Art Deco stijl werd direct na de Art Nouveau periode zeer populair, en bleef een lange tijd dominant binnen Europa. Bekijk de Art Deco Tiffany lampen zelf en vergelijk ze met de Art Nouveau stijl!

Tiffany lampen: van alle tijden

Louis Comfort Tiffany (New York, 18 februari 1848 – New York, 17 januari 1933) was een Amerikaanse glaskunstenaar en ontwerper. 

Hij is met name bekend door zijn gebrandschilderd glas en zijn lampen in art-nouveau- en art-decostijl. Deze lampen zijn vrij populair onder verzamelaars en de prijs van een zeldzame originele Tiffanylamp kan oplopen tot een miljoen dollar. Deze veilingprijzen worden veroorzaakt door de toenemende populariteit van deze lampen bij beroemde en welgestelde verzamelaars.

Meer over Tiffany